Donationer og Forskningsstøtte

Foreningen har de senere år modtaget støtte til såvel drift som til specifikke projekter fra Udlodningsmidlerne – de tidligere ”Tips og Lotto” midler.

På sin side søger Trigeminus Foreningen at støtte forskning og andre aktiviteter af betydning for patienter, der lider af trigeminus neuralgi eller af atypiske ansigtssmerter.

Siden 2014 har foreningen således hvert år støttet forskning relateret til trigeminusneuralgi med et beløb. I den omtalte periode er støtten gået til forskningen ved Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet, Glostrup, typisk som støtte til den Ph.D. studerende de har haft tilknyttet, som har forsket i trigeminus neuralgi og atypiske ansigtssmerter.

Aktuelt (2021) har vi således støttet læge og PhD-studerende Anne Sofie Schott Andersen og hendes studier relateret til forbedring af medicineringen for trigeminus neuralgi. I 2021 er fokus for hendes studier bl.a. virkningen af akutte behandlinger med phenytoin.

Derudover har foreningen, siden starten på den ny Masteruddannelse i Hovedpinelidelser (2016), som Dansk Hovedpinecenter udbyder i samarbejde med Københavns Universitet, støttet denne aktivitet med et beløb, som på forskellig måde anvendes til støtte for de studerende.

 

Endvidere har vi ved enkelte lejligheder ydet støtte til deltagelse i konferencer, hvor trigeminus neuralgi er blevet behandlet. Senest i 2017, hvor vi støttede sygeplejerske Stine Sølager Pedersen og Malene Boel fra hovedpineklinikken på Viborg sygehus til deltagelse i 11th European Headache Federation Congress.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.